nieuws

DAS strijdt tegen hoge nota’s advocaten

Schade

Nota’s van advocaten zijn vaak hoog en ondoorzichtig, vindt DAS. Daarom kan iedereen die een advocaat inschakelt, zich gratis door de verzekeraar laten helpen om goede afspraken te maken over de kosten. Ook particulieren en bedrijven zonder rechtsbijstandverzekering.

DAS strijdt tegen hoge nota’s advocaten

“In veel gevallen weten klanten van tevoren niet hoeveel uren hun advocaat denkt te gaan besteden aan hun zaak. Lang niet alle advocaten geven vooraf duidelijk aan wat een zaak gaat kosten zodat klanten niet weten waar ze aan toe zijn”, aldus DAS. “Dat veroorzaakt onzekerheid en betekent dat het lastig is in te schatten of je wel een advocaat moet inschakelen.”

Vrije advocaatkeuze
DAS stelt veel ervaring te hebben met het bewaken van advocaatkosten en wil deze expertise aan iedereen, gratis, ter beschikking stellen. Volgens een woordvoerder hangt het initatief samen met de nieuwe regels omtrent de vrije advocaatkeuze. “Bij iedere opdracht waarbij een externe advocaat komt kijken maken wij heel duidelijke afspraken. Dat blijkt noodzakelijk te zijn. Anders krijg je achteraf declaraties waar je u tegen zegt. Deze nieuwe service past in een breder streven om meer inzicht in die kosten te bieden.”

Reageer op dit artikel