nieuws

Zzp’ers verdeeld over verplichten van verzekeren

Schade

Zzp’ers zijn verdeeld over het eventuele verplicht stellen van verzekeringen voor zelfstandigen. De helft van hen zou wél graag zien dat één of meerdere zakelijke verzekeringen voor alle zzp’ers verplichte kost zou worden, blijkt uit onderzoek van kennisbemiddelaar HeadFirst.

Zzp’ers verdeeld over verplichten van verzekeren

De voorkeur gaat bij die mensen uit naar de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Op dit moment heeft 59% van de zzp’ers die eerste verzekering afgesloten, 50% heeft zich ingedekt voor arbeidsongeschiktheid en rechtsbijstand. Zelfstandigen tussen de 30 en 40 jaar blijken zich het meest verzekerd te hebben, terwijl de 50-plussers de minste bescherming hebben geregeld. Rick Kruijswijk, algemeen directeur van HeadFirst, vindt het opvallend dat de helft van de zzp’ers voorstander van verplicht verzekeren is: “Zelfstandig ondernemers zijn in de regel tegen elke verplichtstelling en bemoeienis die hun keuzevrijheid beperkt.”

Advies
Zzp’ers laten zich op het gebied van advies voor het grootste deel bijstaan door verzekeringsadviseurs (42%). Kleine groepen kiezen voor verzekeringsmaatschappijen (6%) of wenden zich tot bekenden (7%). Maar het grootste gedeelte van de zelfstandigen zoekt het liefst zelf uit welke verzekeringen wel of niet afgesloten worden.

Bekijk hier een infographic van HeadFirst over de manier waarop zzp’ers zich verzekeren.

Reageer op dit artikel