nieuws

Schade aan helmcamera steeds vaker geclaimd

Schade

Schade aan een helmcamera wordt steeds vaker geclaimd. Dit jaar stond hij voor het eerst in de top 10 bagageschades uit het wintersportseizoen, opgesteld door verzekeraar Europeesche.

Schade aan helmcamera steeds vaker geclaimd

Naast de usual suspects als ski’s, snowboards, skibrillen en smartphones kwam de helmcamera dit jaar voor het eerst hoog in de lijst te staan. Van de geclaimde schades betrof 3% een videocamera die aan de helm wordt vastgemaakt. Daarmee kunnen skiërs en snowboarders handsfree hun afdaling vastleggen.

Blessures
In de top 10 van blessures opgelopen op wintersport waren weinig verschuivingen te verspeuren. Alleen het aantal gevallen van hoofdletsel nam af tot 6%, waarschijnlijk doordat steeds meer wintersporters een helm gebruiken. Knie-, been/scheenbeen- en schouderletsel vormen de top 3.

Reageer op dit artikel