nieuws

Markel introduceert Risk Tool voor snel inzicht in risico’s

Schade

Markel introduceert de Markel Risk Tool, een online tool voor tussenpersonen om hun klanten ‘snel en eenvoudig inzicht te kunnen geven in aansprakelijksheids- of technische risico’s’. De tool voorziet volgens Markel in de vraag naar inzicht over vaak complexe risicogebieden.

Markel introduceert Risk Tool voor snel inzicht in risico’s

De Markel Risk Tool is een vragenlijst waarmee de tussenpersoon samen met de klant risico’s kan aangeven. De antwoorden op de vragenlijst resulteren in een risicoscore, waarmee de kans op een bepaalde schade wordt aangegeven. Het gaat om een online vragenlijst die na kosteloze registratie beschikbaar is voor tussenpersonen.

Bernard Vroom, algemeen directeur Markel International Nederland: “De Markel Risk Tool stelt tussenpersonen in staat om samen met hun klant in korte tijd een realistisch beeld te schetsen van de risico’s waaraan de klant blootstaat. De tool ondersteunt de tussenpersonen bij het vervullen van hun zorgplicht en zorgt ervoor dat de tussenpersonen samen met hun klanten een constructief gesprek kunnen hebben over deze complexe risico’s.”

Reageer op dit artikel