nieuws

Independer eist actie van autoverzekeraars inzake schadevrije jaren

Schade

Independer heeft autoverzekeraars opgeroepen om het stelsel van schadevrije jaren om te gooien. Volgens Independer raken klanten bij een groot gedeelte van de autoverzekeraars na één autoloos jaar meteen hun schadevrije jaren kwijt. Independer wil dat dit de klant maximaal één schadevrij jaar kost.

Independer eist actie van autoverzekeraars inzake schadevrije jaren

“Consumenten snappen vaak niet hoe verzekeraars schadevrije jaren gebruiken”, schrijft de vergelijkingssite. “En verzekeraars gaan er niet altijd zorgvuldig mee om.” Klanten raken hun schadevrije jaren te makkelijk kwijt, vindt Independer. “Bij twee derde van de autoverzekeraars raakt een consument, na één autoloos jaar, al zijn schadevrije jaren direct kwijt. Wil hij weer gaan rijden? Dan verliest hij zijn opgebouwde korting op de premie.”

Independer eist daarom dat één jaar autoloos ook maar één schadevrij jaar kost. Daarnaast eist de vergelijker een verplichte registratie van schadevrije jaren binnen 48 uur en gelijke kortingspercentages voor schadevrije jaren bij alle verzekeraars. Ook wil Independer dat chauffeurs die heel lang schadevrij rijden, na één schadegeval minder moeten worden gekort dan chauffeurs die minder lang zonder schade rondreden.

Reageer op dit artikel