nieuws

Beroepsprofiel voor erkend risicoadviseur in de maak

Schade

Bij NEN, een partij die ondersteunt bij normalisatieprocessen, wordt op 26 mei het Beroepsprofiel Erkend Risicoadviseur officieel gelanceerd. Aan de hand daarvan moet een ondernemer kunnen zien of hij een competente adviseur inhuurt.

Beroepsprofiel voor erkend risicoadviseur in de maak

“De noodzaak voor een beroepsprofiel voor erkende risicoadviseurs was voor iedereen duidelijk”, schrijft NEN. “Brandveiligheid, (cyber)diefstal, ziekteverzuim van personeel: Ondernemers zagen soms door de bomen het bos niet meer bij het beheersen van (niet-)verzekerbare bedrijfsrisico’s.” Het profiel is intussen gevormd en het certificatietraject is ook in gang gezet.

Platform
Daarnaast is er een platform opgezet, waarbij partijen zich aan kunnen sluiten om op de hoogte te worden van de ontwikkelingen. NEN: “Het platform biedt een podium om kennis en kunde van organisatie en deelnemer op het gebied van risicomanagement, bedrijfscontinuïteit en duurzame inzetbaarheid te delen. Bovendien biedt het toegang tot een uniek netwerk.”

Zes vragen aan de voorzitter van het deskundigencollege Erkend Risicoadviseur 

Reageer op dit artikel