nieuws

Menzis tikt Vitesse op de vingers

Schade

Menzis tikt Vitesse op de vingers

Zorgverzekeraar Menzis, een van de hoofdsponsors van Vitesse, eist publieke excuses van de eredivisieclub omdat ze de Israëliër Dan Mori niet meenamen naar een trainingskamp deze week in Abu Dhabi. De verzekeraar is teleurgesteld over het besluit van de club om de speler thuis te laten, omdat hij vanwege zijn nationaliteit zonder visum het land niet zou binnenkomen.

De woordvoerster van Vitesse heeft vrijdag bevestigd dat ze een brief  hebben ontvangen na berichtgeving in de Volkskrant: "Er is donderdag ook contact geweest tussen onze directeur en de heer Van Boxtel van Menzis. Maar we gaan nu niet op de brief reageren." Vitesse reageert pas na terugkomst a.s. zaterdag van de voetbalclub uit Abu Dhabi op de brief.
Roger van Boxtel, voorzitter van de raad van bestuur van Menzis schrijft in zijn brief aan Vitesse-directeur Joost de Wit : "Een van de redenen dat Menzis betaald voetbal sponsort, is dat voetbal mensen in beweging brengt en mensen in de samenleving bij elkaar brengt, ongeacht ras, geloof, geaardheid en huidskleur. Voetbal draait om teamgeest, samen winnen en verliezen.”
Hoewel Van Boxtel en De Wit elkaar hebben gesproken wil de sponsor dat de club zich openlijk excuseert en schriftelijk uitlegt waarom de club zonder Mori toch naar Abu Dhabi is gegaan. ,,Zij moeten maar uitleggen wat er is gebeurd en dat het anders had gemoeten. Ik had graag gezien dat ze een statement hadden gemaakt. Zo van: als een van ons niet welkom is, komen wij allemaal niet”, aldus Van Boxtel.
De beslissing van Vitesse om Mori thuis te laten leidde al van diverse kanten – waaronder minister Dijsselbloem – tot kritiek.
 
[ Bron: ANP ]

Reageer op dit artikel