nieuws

Storing VGZ en Univé: geen zorgpremie geïnd

Schade

Bij de overgang naar het nieuwe Europese bankrekeningnummer IBAN is begin november bij 150.000 klanten van zorgverzekeraars VGZ en Univé geen zorgpremie of betaling van het eigen risico afgeschreven. Het gaat in totaal om zo’n 35 miljoen euro.

Storing VGZ en Univé: geen zorgpremie geïnd

Coöperatie VGZ , de moedermaatschappij van de twee zorglabels, verklaarde eerder vandaag tegenover de NOS dat door een storing de automatische incassobetalingen bij een groep klanten niet is uitgevoerd. Deze klanten hebben inmiddels een uitlegbrief en een acceptgiro thuisgestuurd gekregen om het verschuldigde bedrag alsnog over te maken. Zij krijgen daarvoor tot in januari de tijd. Coöperatie VGZ  heeft in totaal circa 4,2 miljoen zorgverzekerden in de boeken staan.

Reageer op dit artikel