nieuws

Solidariteit maakt plaats voor individualisme

Schade

Solidariteit maakt plaats voor individualisme

De zorgverzekering IAK Uniek van IAK Verzekeringen stelt mensen in staat zelf de hoogte van een aantal vergoedingen te bepalen. Met een schuifsysteem kiest de klant zijn eigen vergoedingen in de ‘populairste’ zorgsoorten fysiotherapie, geboortezorg, seniorenzorg, alternatieve zorg, orthodontie en optiek (brillen/lenzen).

Volgens IAK zijn op deze manier bijna 335.000 verschillende combinaties te maken om de zorgverzekering te personaliseren en hebben inmiddels al ruim 90.000 klanten hun zorgverzekering voor 2014 gepersonaliseerd. "Is het niet vreemd dat een man betaalt voor kraamzorg? Of dat een 21-jarige betaalt voor seniorenzorg? Waarom betalen voor iets waar je zeker geen gebruik van zult maken?", is de redenatie van IAK. Misschien vanwege het solidariteitsbeginsel?

Reageer op dit artikel