nieuws

PVV eist lager eigen risico

Schade

De PVV neemt opnieuw de zorgverzekering onder vuur. Dit keer vanwege de verhoging van het eigen risico in 2014 met € 10 naar € 360. Volgens de PVV is het hoge eigen risico voor veel mensen niet meer op te brengen, waardoor maandelijks duizenden mensen zich in de schulden moeten steken.

PVV eist lager eigen risico

"De verhoging is rechtstreeks naar de winsten en buffers van de zorgverzekeraars gevloeid. Belachelijk!", aldus PVV-Kamerlid Reinette Klever. De politica is het ook niet eens met de oplossing van minister Edith Schippers om bij problemen een betalingsregeling te treffen. "Daar draaien de wel-betalende burgers weer voor op. Is dat wat bedoeld wordt met de participatie samenleving?"
De PVV gaat de minister deze week vragen de verhoging van het eigen risico weer terug te draaien naar het niveau van 2012, derhalve € 220,-.

04/12: Reinette Klever heeft aangegeven dat zij niet alleen de aangekondigde verhoging van het eigen risico in 2014 door de minister wil laten terugdraaien, maar ook de verhoging van € 220 naar € 350 die op 1 januari 2013 van kracht werd. Daarmee is de gewenste verlaging niet de eerdere genoemde € 10 maar € 140.

Reageer op dit artikel