nieuws

Let op dekking medische kosten buitenland

Schade

Allianz Global Assistance waarschuwt consumenten bij de keuze voor een zorgverzekering goed op de voorwaarden voor aanvullende verzekering medische kosten buitenland te letten.

Let op dekking medische kosten buitenland

De reisverzekeraar en hulpverlener zegt regelmatig mensen te spreken die tijdens een verblijf in het buitenland met forse financiële tegenvallers te maken krijgen. "Met een goede zorgverzekering worden kleine gezondheidsproblemen tijdens een vakantie in het buitenland doorgaans wel gedekt. Maar de meeste zorgverzekeringen vergoeden slechts de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Of, als je aanvullend voor de medische kosten bent verzekerd, tot 200 % van de kosten die in Nederland gemaakt zouden zijn."
In sommige landen zijn de kosten voor de gezondheidszorg echter zo hoog dat ook deze extra dekking niet toereikend is. "Wie bijvoorbeeld de spoedeisende hulp bezoekt in Miami moet flink bijbetalen. Maar ook in Europese landen zoals Turkije, Griekenland of Oostenrijk worden toeristen naar privéklinieken gebracht waar de kosten hoger liggen. Met de dekking medische kosten op een reisverzekering wordt de kostprijs vergoed van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden."

Het bedrijf somt een aantal voorbeelden op:

  • Migraine in Hurghada, Egypte: € 651, Nederland: € 213;
  • Gebroken been in Antalya, Turkije: € 16.900, Nederland: € 6.340;
  • Maag- en darmontsteking in Spanje: € 8.000, Nederland: € 1.934;
  • Bezoek aan de spoedeisende hulp in Miami, USA: € 53.000, Nederland: tussen de € 500 en € 10.000 afhankelijk van de diagnose;
  • Snee- of kniewond in Griekenland: € 3.500, Nederland: € 338.
Reageer op dit artikel