nieuws

Intermediair actiever bezig met zorgverzekering

Schade

Het intermediair is dit jaar actiever in het adviseren en bemiddelen van zorgverzekeringen. Bijna een derde van de advieskantoren besteedt meer aandacht aan ziektekostenpolissen dan in eerdere jaren, zo blijkt uit een onderzoek van Bureau D&O onder ruim 600 financieel adviseurs.

Intermediair actiever bezig met zorgverzekering

Van deze groep adviseert 91% actief over zorgverzekeringen; nog eens 5% is van plan om dat te gaan doen. 30% besteedt meer aandacht aan het onderwerp en 65% is net zo actief als in voorgaande jaren. Een op de vijf adviseurs zegt dit jaar meer inkomsten te hebben uit zorgverzekeringen. Ruim de helft (56%) denkt dat het onderwerp zorg de komende jaren belangrijker wordt voor financieel adviseurs. Volgens 40% hechten klanten nu meer belang aan een restitutiepolis dan vorig jaar; 69% verwacht dat consumenten dit jaar meer premievergelijkingen gaan maken.
Een samenvatting van het rapport is hier gratis te bestellen.

Reageer op dit artikel