nieuws

Goedkopere zorgpolis met minder keuze slaat nog niet aan

Schade

In het FD vandaag een verhaal over de goedkope zorgpolis die nog niet echt bij de consument in de smaak lijkt te vallen.

Goedkopere zorgpolis met minder keuze slaat nog niet aan

De krant heeft een rondgang gemaakt langs de sector en komt tot de conclusie dat meer mensen juist een dure verzekering nemen met maximale keuzevrijheid voor de gewenste zorgverlener.
Independer
De vergelijkingssites zeggen bijvoorbeeld dat de markt voor de beperktere polis nog klein is. Edmond Hilhorst van Independer: "Wij zien dat 9% van de mensen die overstappen via onze site kiezen voor een selectieve polis. Dat vinden wij beperkt."
Bij nieuwkomer Betch.nl kiest 10 tot 20% voor een verzekering met beperkte keuze. Daar staat tegenover dat 25 tot 50% kiest voor een polis met maximale keuzevrijheid.
Vrije zorgkeuze
Verzekeraars hebben allemaal sterk het idee dat consumenten dit jaar meer bezig zijn met hun zorgverzekering en dat vooral vrije zorgkeuze een issue is geworden.
Tergelijkertijd kijken mensen ook veel kritischer naar hun aanvullende verzekeringen, aldus de geraadpleegde zorgverzekeraars.

Reageer op dit artikel