nieuws

Nieuwe zorgpremies bekend van Interpolis, VGZ en Univé

Schade

Interpolis grijpt de bekendmaking van de nieuwe zorgpremies aan om de nieuwe aanvullende ziektekostenverzekering ‘MeerZeker’ te introduceren. Hiermee is het mogelijk om binnen het gezin fysiobehandelingen uit te wisselen als gezinsleden tekort komen met het aantal behandelingen waarvoor ze individueel zijn verzekerd.

Nieuwe zorgpremies bekend van Interpolis, VGZ en Univé

"Het gebeurt dat één van de volwassenen in een gezin de fysiobehandelingen niet gebruikt en de ander juist tekort komt. Dat lossen we op door ze samen te voegen", zegt Interpolis-directeur Arné van den Boom.
Interpolis lanceert voor 2014 een basisverzekering van €  92,03 zonder vrijwillig eigen risico. Op jaarbasis betekent dit een premiedaling van ongeveer € 90. De basisverzekering met maximaal vrijwillig eigen risico van € 500 gaat € 71,19 kosten. Deze prijzen zijn inclusief 10% korting voor Rabobankklanten. Bij Interpolis kunnen drie aanvullende verzekeringen worden gesloten. ‘ZonderMeer’ vanaf € 5,40, ‘MeerZeker’ vanaf € 10,16 euro en ‘ZonderZorgen’ vanaf € 15,47. Dit zijn prijzen inclusief 15% korting voor Rabobankklanten. De laatste twee polissen zijn nieuw en vergelijkbaar met respectievelijk de 2-sterren en 3-sterren aanvullende verzekeringen.
Sparen voor zorg
In alle aanvullende verzekeringen is het mogelijk om zelf te sparen voor bepaalde zorgkosten.  Niet direct noodzakelijke zorgkosten, zoals de bril en reisvaccinaties, zijn uit de polis geschrapt. Daar zijn andere dekkingen voor in de plaats gekomen, zoals die voor medische spoedeisende hulp in het buitenland.  In de aanvullende MeerZeker-verzekering is ook een aantal kind-gerelateerde dekkingen zoals orthodontie opgehoogd.
VGZ
Zorgverzekeraar VGZ verlaagt zowel de premie van de basisverzekering als alle premies van de aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen. De premie van de basisverzekering (VGZ Zorgverzekering Natura) daalt met € 144 per jaar. De maandpremie komt daarmee uit op € 95,95. De premies gaan omlaag door betere afspraken met zorgaanbieders over de kwaliteit en de prijs van behandelingen. Ook het voorkeursbeleid voor medicijnen draagt bij aan de premieverlaging, aldus VGZ.
Univé
Univé verlaagt de zorgpremie van de basisverzekering met € 12,00 per maand. De maandpremie van de Univé Zorg Geregeld polis (natura) komt hiermee op € 95,95. Afhankelijk van het aantal afgesloten schadeverzekeringen kan men via het Ledencollectief tot 10% korting ontvangen op de premie van de basisverzekering. Voor nieuwe zorgverzekerden heeft Univé een kennismakingsaanbod: het eerste jaar 10% korting op de basisverzekering. De maandpremie wordt dan verlaagd naar € 86,35. Wie kiest voor het hoogste vrijwillig eigen risico (€ 500 bovenop de wettelijke € 360) betaalt € 68,85 per maand. De restitutievariant – de Univé Zorg Vrij polis – komt door de premiedaling uit op € 99,95 per maand.

Reageer op dit artikel