nieuws

Movir past samenwerkingsovereenkomst aan

Schade

Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir heeft een nieuwe, geactualiseerde samenwerkingsovereenkomst ontwikkeld, die zal worden voorgelegd aan de verzekeringsadviseurs . “De bestaande overeenkomst is ingehaald door de tijd”, aldus Movir-directeur Louis van Drunen. Nieuwe aanstellingen worden voortaan gesloten op basis van de geactualiseerde overeenkomst. Aan verzekeringsadviseurs met wie Movir al samenwerkt, wordt de nieuwe overeenkomst voorgelegd, maar niet verplicht gesteld.

Movir past samenwerkingsovereenkomst aan

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst sluit volgens Movir aan op het provisieloos werken:  “Zaken die wettelijk al geregeld zijn, zijn uit de overeenkomst gehaald. Daarnaast zijn afspraken waar mogelijk wederkerig gemaakt. Door deze aanpassingen is de overeenkomst korter, bondiger en prettiger om te lezen.”
Portefeuille
Bij het aanpassen van de overeenkomst was de positie van de adviseur het uitgangspunt. Zo kan bij beëindiging van de samenwerking de adviseur zijn reeds opgebouwde portefeuille blijven beheren. Daarnaast blijft Movir zich onthouden van rechtstreekse benadering van relaties met een commercieel oogmerk, zonder toestemming van de adviseur.
Beladen
Van Drunen is zich bewust van het feit dat de samenwerkingsovereenkomst een beladen onderwerp is in de verzekeringsbranche. “Er is de afgelopen maanden wat ophef geweest over dit type overeenkomsten. Toch vonden wij het tijd ook onze afspraken te actualiseren en zorgvuldig te formuleren. En we zijn trots op het uiteindelijke resultaat. Het past in de huidige manier van samenwerken en sluit aan bij de eisen van deze tijd.”
Goedgekeurd
Bureau D & O heeft de nieuwe overeenkomst geanalyseerd en voorzien van het stempel ‘goedgekeurd’. Volgens directeur Jurjen Oosterbaan Martinius geeft de overeenkomst van Movir “op evenwichtige wijze invulling aan de behoefte van beide partijen om een aantal zaken helder met elkaar af te spreken.” D & O vindt de voorwaarden bondig en prettig leesbaar en zal adviseurs niet afraden de aangepaste overeenkomst te tekenen.

Reageer op dit artikel