nieuws

Consumentenbond zet in op laagste zorgpremie

Schade

Consumentenbond zet in op laagste zorgpremie

De Consumentenbond heeft vier zorgverzekeringspakketten samengesteld waarop zorgverzekeraars kunnen bieden tijdens een zorgveiling op 26 november. Met de actie wil de Bond consumenten aan zich binden die een "goede zorgverzekering willen voor een lage prijs, maar niet veel tijd willen besteden aan het uitzoeken hiervan."

De Consumentenbond werkt hiervoor samen met vergelijkingssite PrizeWize. De vier pakketten die worden aangeboden variëren van een basisverzekering tot een uitgebreide dekking en zijn samengesteld op basis van de meest gekozen zorgverzekeringswensen. Hiervoor heeft de Consumentenbond geput uit de gegevens van haar online Zorgvergelijker.
Zorgverzekeraars mogen alleen op de pakketten bieden als zij voldoen aan de kwaliteitskenmerken (een oordeel voor de polisvoorwaarden, service van de verzekeraar en duidelijkheid over inkoop) van de Consumentenbond. Na afloop van de veiling krijgen consumenten die zich gratis hebben ingeschreven, het aanbod toegestuurd. Bijna 23.000 mensen hebben zich al vrijblijvend ingeschreven voor een van de vier pakketten.
De Consumentenbond geeft de provisie die zij ontvangt niet terug aan de prijsbewuste consument. Ook over de hoogte van die provisie is de Consumentenbond onder het kopje ‘meestgestelde vragen’ niet transparant: Krijgt de Consumentenbond een vergoeding? "Voor het werven, adviseren en begeleiden van de aanvraag ontvangen we een eenmalige beloning van de verzekeraar. Deze vergoeding is bij iedere verzekeraar, die aan de veiling meedoet, hetzelfde."

Reageer op dit artikel