nieuws

Besured en Promovendum maken zorgpremies bekend

Schade

Besured en Promovendum hebben hun premies voor de zorgverzekering 2014 bekendgemaakt. Deze bedragen respectievelijk € 81,25 en € 81,90 per maand, beide zonder extra eigen risico en zonder beperkende voorwaarden. "Nooit eerder konden studenten een verzekering krijgen die niets kost zónder extra eigen risico en zónder beperkende voorwaarden", zegt Laurens Geysendorpher, woordvoerder van Besured, doelend op het niveau van de zorgtoeslag.

Besured en Promovendum maken zorgpremies bekend

"Veruit de meerderheid van de studenten komt in aanmerking voor deze maximale toeslag. Daarmee kost de zorgverzekering de student dus niets."
Sinds de start van Besured hebben zich precies bijna 60.000 studenten ingeschreven. “Aankomend jaar verwachten we over de 70.000 heen te gaan”, aldus Geysendorpher. “We hopen zelfs op 75.000. Het zou mooi zijn als we dat redden. Dat moet toch eigenlijk wel met een zorgverzekering die niets kost ".
Promovendum
Promovendum biedt naast de basis zorgverzekering vier aanvullende verzekeringen in premie variërend vanaf € 10,90 per maand en vier tandartsverzekeringen vanaf  € 12,90 per maand. Volgens woordvoerder Barthold Jongejan, is er voor Promovendum geen noodzaak de keuzevrijheid enorm te beperken. Hij is ook kritisch op verzekeraars die in hun reclame alleen maar een lage ‘vanaf’-premie  noemen: “Veel mensen beseffen niet dat ze bijvoorbeeld na een ongeluk in één keer € 860 uit eigen zak moeten betalen. Met € 81,90 bieden wij de op één na voordeligste zorgverzekering van Nederland. Het is voor de consument belangrijk dat hij appels met appels vergelijkt."

Reageer op dit artikel