nieuws

Anderzorg claimt laagste premie bij hoogste eigen risico

Schade

Anderzorg, het internetlabel van Menzis, heeft de basispremie voor 2014 vastgesteld op € 86,25. Wie kiest voor het hoogste eigen risico, is € 62,25 kwijt: de laagste premie van alle verzekeraars, zegt Anderzorg.

Anderzorg claimt laagste premie bij hoogste eigen risico

De maandpremie is € 10 lager dan dit jaar. De premies van de aanvullende verzekeringen Anderzorg Extra en Anderzorg Tand blijven gelijk. Nieuw zijn twee aparte modules voor fysiotherapie (vanaf € 5 per maand), drie modules voor mondzorg (vanaf € 10,50) en werelddekking (€ 1).
Bewuzt, het online label van VGZ, rekent volgend jaar € 83,50 per maand. Bij het maximale eigen risico van € 860 komt de basispremie € 68,50. Bewuzt geeft no-claimkorting op de aanvullende verzekering: de helft van de klanten (zo’n 30.000 verzekerden) komt in aanmerking voor een korting van 10% op de aanvullende premie in 2014.
Avéro
Bij intermediairlabel Avéro Achmea gaat de basispremie volgend jaar naar € 99,75 (natura) en € 104,10 (restitutie). Avéro legt het accent op het hoge niveau van vergoedingen in de aanvullende polissen. "Ook kennen wij geen inperking van keuzevrijheid van zorgverleners. In plaats daarvan wordt juist een hoge contracteringsgraad van ziekenhuizen en zorgverleners geboden. Dit in tegenstelling tot berichten in de media over het schralere aanbod in inperking van keuzevrijheid door veel zorgverzekeraars."

Reageer op dit artikel