nieuws

Verbond neemt deel aan campagne Alert Online

Schade

Het Verbond van Verzekeraars heeft zich aangesloten bij de landelijke campagne Alert Online, die een impuls moet geven aan het bewustzijn in het bedrijfsleven en de publieke sector van cybersecurity. Veel bedrijven blijken zich nog onvoldoende bewust van cyberrisico’s en ook verzekeraars zelf kunnen worden getroffen door cybercriminaliteit of grootschalige ict-storingen.

Verbond neemt deel aan campagne Alert Online

In het kader van de campagne Alert Online, die tussen 28 oktober en 5 november gevoerd, is een speciale toolkit ontwikkeld, die bestaat uit voorlichtingsmateriaal en een e-learningmodule. De toolkit kan eenvoudig organisatiebreed worden geïmplementeerd om aandacht te vragen voor veilig online gedrag.
In de campagneweek brengt het Verbond zijn eerder aangekondigde position paper ‘Virtuele risico’s, echte schade’ uit. Hierin wordt ingegaan op de rol die de markt kan spelen waar het gaat om het managen van cyberrisico’s.

Reageer op dit artikel