nieuws

Trials op school

Schade

Het verkeersveiligheidsproject Trials, een initiatief van het Verbond van Verzekeraars voor jonge automobilisten van 18 tot 27 jaar, is een samenwerking aangegaan met ROC Deltion College in Zwolle. Ruim 230 studenten die de opleidingenTransport & Logistiek of Motorvoertuigentechniek volgen, kruipen deze week in het kader van Trials achter het stuur.

Trials op school

Het ROC Verkeersveiligheidsprogramma moet jongeren meer bewust maken van de risico’s die ze lopen in het verkeer. Trials zet daarvoor coaches in die de studenten praktijkoefeningen laten doen als bermrijden, remmen, uitwijken op glad wegdek, maar ze ook met elkaar laat discussiëren over hun eigen verkeersgedrag en over de gevolgen van alcohol en drugs in het verkeer.
De studenten van het Deltion College krijgen zowel theorie als praktijk. Naast Trials, dat wordt aangeboden aan de studenten mét rijbewijs, is er ook een praktijkonderdeel voor studenten zonder rijbewijs: RoadSense, een interactief verkeerseducatieprogramma van de Mercedes-Benz Driving Academy.
Doel van het nieuwe ROC Verkeersveiligheidsprogramma is het aantal verkeersdoden in Overijssel laten dalen. Geheel tegen de landelijke trend in is dat aantal namelijk gestegen.  Uit recent onderzoek van het Verbond is gebleken dat Trials-deelnemers gemiddeld ruim een kwart minder schade hebben dan jongeren die geen Trials-training hebben gevolgd.

Reageer op dit artikel