nieuws

Stormschade zal in de miljoenen lopen

Schade

Bij Interpolis stond het totale bedrag aan stormschade rond het middaguur op 600.000 euro. De verzekeraar kreeg alleen maandagochtend al ruim 900 meldingen binnen. Het merendeel van de schademeldingen komt van particulieren (850 stuks).

Stormschade zal in de miljoenen lopen

“Het aantal schades en het schadebedrag lopen zeker nog op”, zei een woordvoerster. Per regio is nog niet te zeggen waar de schade het grootst is. Maar er zijn veel meldingen door omgevallen bomen en door rondslingerend puin en dakpannen. Om alle meldingen op te vangen heeft de verzekeraar sinds 8.00 uur meer dan 180 medewerkers aan de telefoon. Dat zijn er ruim 50 meer dan normaal.
Het Verbond van Verzekeraars heeft nog geen overzicht van de schade, maar denkt dat dinsdagochtend te kunnen geven. “De schade zal zeker in de miljoenen lopen”, verwacht een woordvoerder.

Reageer op dit artikel