nieuws

ONVZ beste zorgverzekeraar 2013

Schade

ONVZ is uitgeroepen tot beste zorgverzekeraar van 2013 door vergelijkingssite Zorgverzekering.net. Op de tweede t/m vijfde plek eindigden resp. CZ, Achmea, Menzis en VGZ. Dit is de uitkomst van een online onderzoek onder 585 consumenten door Zorgverzekering.net.

ONVZ beste zorgverzekeraar 2013

Als beste zorgverzekeraar  gaven consumenten ONVZ een  8,1 als rapportcijfer. CZ werd als tweede beloond met een 7, 5, Achmea en Menzis een 7,4 en VGZ een 7,1. Ook beloonden de consumenten ONVZ met beste imago.  Ook de klantenservice van ONVZ kreeg een betere beoordeling dan die van de andere verzekeraars.
 
Verder blijkt uit het onderzoek onder consumenten:

  • Maar liefst 39% van de ondervraagde consumenten zou overstappen naar een andere zorgverzekeraar als deze nieuwe zorgverzekeraar hen een cadeau aanbiedt, zoals een tablet, smartphone of een geldbedrag. 
  • Consumenten zijn over het algemeen tevreden over hun huidige zorgverzekeraar. Slechts 2,2% van de ondervraagden diende in 2013 een klacht in bij de zorgverzekeraar.
  • 67% van de ondervraagden heeft zich naast de basisverzekering ook aanvullend verzekerd.
  • Daarnaast is 17% van de ondervraagde consumenten van plan om in 2014 over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Kostenbesparing en een betere dekking worden als voornaamste redenen genoemd om over te stappen.
  • 19% van de ondervraagden geeft aan al te willen overstappen bij een maandelijks premieverschil van € 5 tot € 10. Zo’n 25% stapt over bij een maandelijks prijsverschil van € 10 tot € 20 en 21% overweegt pas bij een maandelijks premieverschil van meer dan € 20 over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Het onderzoek door Zorgverzekering.net onder de 585 consumenten betrof de verzekeraars: Achmea: FBTO, Zilveren Kruis Achmea, Agis, TakeCareNow, Interpolis, De Friesland, Avéro Achmea, IK, ProLife, YouCare VGZ: VGZ, IZA, UMC, Bewuzt, IZZ, Univé, Zekur, Besured, National Academic, Promovendum Menzis: Menzis, Azivo, Anderzorg CZ: CZ, CZ direct, Ohra, Delta Lloyd ONVZ: ONVZ, PNO zorg, VVAA.

Reageer op dit artikel