nieuws

Bovemij wijst autobedrijven op overgangsregeling Wft

Schade

Autobedrijven kunnen nog tot 1 juli 2015 zonder diploma verzekeringen en kredieten verkopen aan hun klanten, zo attendeert Bovemij Financiële Diensten automotivebedrijven op de overgangsregeling die in de Wft is opgenomen. Ze moeten dan wel voor het eind van dit jaar een contract sluiten met een aanbieder.

Bovemij wijst autobedrijven op overgangsregeling Wft

"Voor de periode na 1 juli 2015 werken wij, samen met de Bovag, hard aan een oplossing, zodat de automotivesector ook dan kan blijven profiteren van deze extra inkomstenbron", zegt Remi Viellevoije, directeur van Bovemij Financiële Diensten (voorheen Polis Direct), in de Bovagkrant.
"Bij bedrijven die zich níet aansluiten bij een financieel dienstverlener zal het personeel een dure en tijdrovende financiële scholing moeten volgen", verwijst het bedrijf naar de nieuwe diplomaplicht, die ook geldt voor medewerkers in de autobranche. "Dit ondanks het feit, dat die betrekkelijk eenvoudige financierings- en verzekeringsproducten verkopen". Viellevoije betreurt dat besluit dan ook: "In deze tijd zijn verdiensten op nieuwe auto’s enorm ingezakt. Juist door de verkoop van leningen en verzekeringen op auto’s had de automotive-ondernemer altijd een extra verdienmodel binnen bereik."
Tablet
Volgens Viellevoije verandert de rol van autoverkoopmedewerkers over twee jaar van een adviserende in een bemiddelende, waarbij de consument in de showroom met een tablet zelf een offerte voor een verzekering of lening kan aanvinken. Medewerkers geven dan alleen een lead met NAW-gegevens door. "Hoe de samenwerking er precies uit zal zien, zullen wij in de loop van de tijd verder uitkristalliseren. In elk geval zullen we er alles aan doen om ook ná 1 juli 2015 de verkoop van financiering en autoverzekeringen te waarborgen. Als dit niet meer mogelijk is, zal de automotivebranche wederom een flinke financiële tik op de neus krijgen en daar is echt niemand bij gebaat."
Circa 40% van het uitstaande saldo aan aflopende consumptieve kredieten in ons land is bemiddeld door autodealers.

Reageer op dit artikel