nieuws

Bovemij luidt noodklok over BPM-verhoging

Schade

Bovemij verwacht dat de voorgenomen BPM-verhoging in 2014 of 2015 onmiddellijk zal resulteren in stijgende premies voor de autoverzekeringen. “Dit is heel slecht nieuws voor de automobilist én de branche”, aldus Remi Viellevoye, directeur Bovemij Financiële Diensten.

Bovemij luidt noodklok over BPM-verhoging

“De koper van een nieuwe auto moet straks niet alleen dieper in de buidel tasten omdat de verkoopprijs fors toeneemt. Hij wordt vervolgens ook nog eens geconfronteerd met een hogere verzekeringspremie. En dat voor de tweede keer in zo’n korte tijd.” Viellevoye refereert aan de verhoging van de assurantiebelasting per 1 januari van dit jaar, die eveneens leidde tot een forse premietoename.
Volgens Viellevoye valt nu nog moeilijk te voorspellen hoeveel de autopremies omhoog zullen gaan.  “Dat hangt ervan af hoeveel de consument straks voor een nieuwe auto neertelt. Maar de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21%, kostte de consument al snel zo’n zes tientjes per jaar,” zegt hij. “Daar komt dit dus weer bovenop. De overheid beschouwt autorijdend Nederland nog steeds als een enorme vetpot, waaruit nationale tekorten voortdurend kunnen worden aangezuiverd. Duurdere autoverzekeringen, alsmaar stijgende accijns op brandstof en flink hogere prijzen voor nieuwe auto’s. Tel maar op wat dat betekent voor de consument en je beseft dat er hier vooral sprake is van het slachten van de kip met de gouden eieren. Daar is iedereen in de autobranche het nu wel over eens.”
 

Reageer op dit artikel