nieuws

Overstappercentage nu al voer voor onderzoekjes

Schade

Hoewel de eerste zorgpremie 2014 pas in oktober wordt verwacht, heeft ZorgWijzer.nl al een onderzoekje afgerond naar het mogelijke overstappercentage dat de markt te wachten staat.

Overstappercentage nu al voer voor onderzoekjes

Van de 682 respondenten overweegt 9 % om per 2014 van zorgverzekering te wisselen. In de leeftijdscategorie 18 tot en met 25 jaar ligt het percentage overstappers met 17 % het hoogst. Bij de 65 plussers ligt dit percentage het laagst, daar is slechts een 0,5 % van plan over te stappen.
Eigen risico afwachten
11 % van de respondenten twijfelt op dit moment nog en de resterende 80 % geeft aan bij de huidige zorgverzekeraar te blijven volgend jaar. Dit jaar wisselde 7,2 % van zorgverzekeraar. ZorgWijzer noemt een lagere zorgpremie als voornaamste reden om over te stappen. Een enkeling gaf als reden aan dat hij of zij ontevreden is over de huidige zorgverzekeraar en daarom de overstap wil maken. Ook wil een deel van de twijfelaars eerst afwachten wat er met het eigen risico gaat gebeuren.

Reageer op dit artikel