nieuws

Chris Oomen van DSW: ‘Populariteit kan mij gestolen worden’

Schade

Chris Oomen van DSW: ‘Populariteit kan mij gestolen worden’

In het FD van vandaag een interview met Chris Oomen, de kleurrijke directeur van DSW, die deze week de ziektekostenpremie voor 2014 bekend maakte. Oomen profileert zich als een buitenbeentje.

‘Populariteit kan me gestolen worden’, zegt Oomen (64)  in het FD. ‘Ik ga mij pas zorgen maken als ze mij onbekwaam vinden. Maar dat geluid heb ik nog nooit gehoord’.
Premies
Afgelopen dinsdag maakte Oomen bekend dat DSW de premies voor 2014 met 90 euro verlaagt tot 1140 euro per jaar. Dat is meer dan het voorstel van het Ministerie van Volksgezondheid dat de premie volgend jaar met 24 euro wil laten dalen. DSW is daarmee weer de eerste zorgverzekeraar die de norm stelt voor de markt, zoals het de voorgaande jaren ook deed.
Clubje
In het FD zegt een anonieme collega daarover: ‘Ik denk niet dat Oomen in de sector erg populair is. De meesten beschouwen hem als een luis in de pels. Hij is weliswaar lid van de koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland, maar komt niet vaak op de vergaderingen. Op die manier maakt hij geen deel uit van het clubje dat daar de lijnen uitzet.’
Oomen zegt zelf in het FD: ‘Met verzekeren heb ik niets, maar aan de gezondheidszorg mag ik graag een bijdrage leveren.’
Churchill
Oomen lijfspreuk is een citaat van Winston Churchill: ‘Beslissingen kunnen het beste genomen worden door een groep mensen met een oneven aantal, waarbij een groep van drie net te groot is’.
Als de raad van commisarissen akkoord gaat tekent Oomen binnenkort bij voor een nieuwe termijn bij DSW.
Rijk man
Oomen is overigens een rijk man. Hij verdiende zijn fortuin bij de succesvolle market maker Optiver. Op de lijst van de Quote 500 staat hij op de 200e plaats met een geschat vermogen van 125 miljoen euro.
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
‘Verkoop hypotheken goed voor banken’
(Volkskrant, pag. 20)
Rabobank schikt in oktober over Libor
(Volkskrant, pag. 22)

Reageer op dit artikel