nieuws

‘Autoverzekerden betalen half miljard te veel’

Schade

Volgens Allsecur is bijna de helft van de Nederlandse autobezitters oververzekerd. "Op jaarbasis laten we gezamenlijk een bedrag van € 553 mln liggen", zo stelt de Allianz-dochter naar aanleiding van een onderzoek door GfK onder 4.000 autoverzekerden.

‘Autoverzekerden betalen half miljard te veel’

Ruim 3,2 miljoen van de 7 miljoen particuliere personenauto’s hebben een te hoge verzekeringsdekking, zo concludeert Allsecur. Twee derde van de auto’s die ouder zijn dan 6 jaar heeft een volledigcascodekking, maar "als een auto ouder wordt, loont het niet meer om je voor alle schades te verzekeren". Van de auto’s van 6 tot en met 9 jaar oud heeft 68% een allriskverzekering; bij auto’s van 10 jaar of ouder is dat percentage 25%. In die laatste categorie kiest 43% van de verzekerden voor een beperktcascodekking "terwijl deze auto’s voldoende gedekt zijn met de laagste en dus goedkopere WA-dekking".
Bij schade wordt de dagwaarde uitgekeerd en als de auto een lage dagwaarde heeft, heeft de klant niets aan een hoge dekking, zo redeneert Allsecur. Die geeft klanten een zogeheten Premie Alert als de klant goedkoper uit is met een andere dekking.
De gemiddelde jaarpremie voor auto’s tot zes jaar oud is volgens de onderzoekers € 597 (allrisk). Voor auto’s tussen de 6 en 9 jaar oud wordt gemiddeld € 407 betaald (beperkt casco). Oudere auto’s kosten gemiddeld € 317 per jaar aan premie.

Reageer op dit artikel