nieuws

Aon lanceert diagnosetool voor cyberrisico’s

Schade

Aon heeft een diagnosetool voor cyberrisico’s ontwikkeld, om risicomanagers te helpen de bewustwording in hun organisatie te vergroten en inzicht te geven in de gevolgen van deze risico’s. De nieuwe tool is geïntroduceerd tijdens het jaarlijkse congres van de Federation of European Risk Management Associations (Ferma), dat deze week in Maastricht wordt gehouden.

Aon lanceert diagnosetool voor cyberrisico’s

De tool anticipeert op de inwerkingtreding van de EU Privacy Verordening, met strengere eisen op het gebied van informatiebeveiliging en dataprivacy. Twee belangrijke elementen daaruit zijn de meldingsplicht voor datalekken en hoge sancties bij het niet nakomen daarvan.
Op basis van diverse meerkeuzevragen beoordeelt de tool het technologiegebruik van medewerkers, de huidige controlestructuur en het standpunt van directie of bestuur ten opzichte van cyberrisico’s in een organisatie. “De tool geeft een overzicht van de belangrijkste cyberrisico’s en begeleidt de ontwikkeling van controlestructuren die essentieel zijn voor een effectieve strategie op het gebied van cyberrisicomanagement”, aldus Aon.
Integrale aanpak
Volgens Peter Hartman, managing director Innovation bij Aon Risk Solutions, stijgt de kans dat cyberrisico’s de financiële positie en continuïteit van bedrijven beïnvloeden: “De recente cyberaanvallen op Banco Santander in het Verenigd Koninkrijk en Vodafone in Duitsland tonen aan dat cybercrime een risico is dat in toenemende mate een bedreiging vormt voor bedrijven. Een integrale risicomanagementaanpak is cruciaal. Deze tool geeft risicomanagers de mogelijkheid om de verregaande impact van cyberrisico’s intern inzichtelijk te maken en hoger op de agenda te krijgen.”

Reageer op dit artikel