nieuws

‘Adviseur moet zich meer verdiepen in zorgveld’

Schade

De adviseur die succesvol wil zijn in het adviseren van de juiste zorgverzekering zal mee moeten gaan met de veranderde wensen en informatiebehoefte van zijn klanten. Deze boodschap kregen de ruim 80 adviseurs mee die gisteren het Zorgseminar van Avéro Achmea bezochten. "Zorg ervoor dat uw advies een nog grotere toegevoegde waarde krijgt. Niet door alleen de diverse pakketten op uw duimpje te kennen. Verdiep u in de keuzes die in de zorg worden gemaakt", sprak Roelof Konterman, lid van de raad van bestuur van Achmea.

‘Adviseur moet zich meer verdiepen in zorgveld’

Belangrijke uitdaging binnen de zorgsector is het betaalbaar houden van de zorg voor nu en in de toekomst. Dat was dan ook het centrale thema tijdens het Avéro Achmea zorgseminar in Utrecht. De aanwezige adviseurs kregen onder meer een kijkje in de keuken van het inkopen van zorg waarmee Achmea de betaalbaarheid van zorg realiseert. Naast Konterman spraken ook voormalig VWS-minister Ab Klink en André Rouvoet, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland en Marjanne Sint, voorzitter RvB Isala klinieken, de zaal toe.
Deskundig en dichtbij
Belangrijkste uitkomst van het slotdebat is de vasttelling dat onder werkgevers en consumenten een toenemende adviesbehoefte ontstaat als het om zorg gaat. Konterman: "Er zijn volop kansen voor adviseurs om hun advies verder te verbeteren. Deskundigheid is een belangrijke peiler. Net als dichtbij zijn. Die mening wordt door zakelijke en particuliere klanten gedeeld, aangezien klanten een adviseur vooral inschakelen vanwege de kennis die ze zelf niet hebben."

Reageer op dit artikel