nieuws

United Insurance zoekt jaarlijks alternatief voor autopolis

Schade

United Insurance heeft de Geïnformeerde Vergelijking ontwikkeld, een geautomatiseerde manier om jaarlijks voor iedere klant de bestaande polis te vergelijken met het beste alternatief, zodat deze een gefundeerde afweging kan maken voor een mogelijke overstap. De afgelopen maanden is het systeem ‘in stilte’ ingevoerd voor de autoportefeuille en inmiddels draait het op volle toeren, meldt directeur Jorg Roodbeen.

United Insurance zoekt jaarlijks alternatief voor autopolis

"Ons uitgangspunt als intermediair is dat wij trouwe klanten willen belonen voor hun loyaliteit", aldus Roodbeen. "Het is natuurlijk belangrijk om nieuwe klanten te werven en daarvoor zijn al vergelijkingssites in vele soorten en maten. Met de Geïnformeerde Vergelijking trachten onze toegevoegde waarde als intermediair verder vorm te geven door onze verzekerden jaarlijks het beste aanbod te doen op basis van prijs, voorwaarden en service."
Momenteel wordt bij United Insurance een ‘run’ gedraaid van enkele duizenden polissen voor alle autopolissen die 1 september als virtuele vervaldatum hebben. "Hiervoor staan zes volmachten open", aldus Roodbeen en die draaien dus mee in de vergelijkingen. De beste keuze wordt voor iedere verzekerde geselecteerd en als mogelijk alternatief gepresenteerd. De klant kan op deze manier jaarlijks een afgewogen keuze maken tussen voortzetting van de lopende polis of overstappen.
Het is de bedoeling dat op termijn ook andere polissen gaan meedraaien in de Geïnformeerde Vergelijking.

Reageer op dit artikel