nieuws

Menzis overstag onder druk social media

Schade

Social media hebben ervoor gezorgd dat Menzis een eerder afgekeurde zorgaanvraag nu toch zal vergoeden. Het betreft een experimentele ingreep in België met een prijskaartje van 30.000 euro. "We vergoeden de behandeling van Andrea in België. Uit coulance en bij wijze van hoge uitzondering", aldus Menzis op Twitter.

Menzis overstag onder druk social media

Andrea lijdt aan extreme clusterhoofdpijn. Hierdoor heeft ze dagelijks een aantal ondraaglijke aanvallen van hevige hoofdpijnen. Nadat behandeling in Nederland niet meer mogelijk bleek, vond Andrea in België een mogelijke oplossing om haar leven weer wat dragelijker te maken: het laten plaatsten van een neurostimulator om de pijn te bestrijden. Menzis wijst de aanvraag in eerste instantie af omdat de behandeling experimenteel is en niet wetenschappelijk bewezen.
Inzamelingactie
Hierop start de zus van Andrea vrijdag een inzamelingsactie op Facebook. De actie krijgt landelijke aandacht. Op Twitter ontstaat vervolgens een ware hetze tegen Menzis én haar bestuursvoorzitter Rogier van Boxtel. Hoewel hij zondag namens Menzis nog aangeeft Andrea te willen helpen "maar niet met experimentele behandeling in het buitenland", krijgt Andrea maandag van Menzis alsnog het groene licht om de operatie in België te ondergaan. Uit coulance, ofwel de kracht van social media heeft zijn werk gedaan. Vanavond zal de zaak van Andrea te zien zijn in vrijwel alle nieuwsprogramma’s.
En de andere Andrea’s?
Het besluit van Menzis wordt op social media met gemengde gevoelens ontvangen. Het roept naast blijdschap voor Andrea ook de nodige emoties op bij mensen met een vergelijkbare aandoening, die geen behandeling kregen omdat de polisvoorwaarden daarin simpelweg niet voorzien.

Reageer op dit artikel