nieuws

Enorme premieverschillen in woonverzekeringen

Schade

Woonverzekeringen verschillen enorm in premie. De duurste verzekeringen kosten ruim elf keer meer dan de goedkoopste. Dit blijkt uit onderzoek van Independer die zegt de premies van vrijwel alle inboedel-, opstal- en pakketverzekeringen met elkaar te hebben vergeleken.

Enorme premieverschillen in woonverzekeringen

Independer analyseerde ruim 37.000 vergelijkingen van woonverzekeringen. “In precies dezelfde situatie kosten de duurste pakketverzekeringen (inboedel- en opstalverzekering samen) gemiddeld 150% meer dan de goedkoopste”, zegt de Achmea-dochter. Bij inboedelverzekeringen bedraagt dit verschil gemiddeld 203%. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste opstalverzekeringen is gemiddeld 237%.
Voorbeelden
De goedkoopste pakketverzekering, inboedel- en opstalverzekering samen, voor een alleenstaande met een rijtjeswoning in Amersfoort kost € 200,30 per jaar. De duurste is € 593,94 en dat is bijna drie keer zoveel, aldus Independer.
Een inboedelverzekering voor een appartement in Rotterdam voor een stel met een inboedel van ruim € 75.000 is er al vanaf € 37,47 per jaar. De duurste verzekering kost in deze situatie € 424,94. Dat is ruim elf keer zoveel.
Een opstalverzekering voor een gezin uit de buurt van Sittard voor een twee-onder-eenkap woning is er al voor € 220,- per jaar. De duurste verzekering kost 4,5 keer zoveel: € 997,62

Reageer op dit artikel