nieuws

‘Automobilist geen keus bij reparatie ruitschade’

Schade

Independer heeft een overzicht samengesteld van regels bij ruitschade van 22 (beperkt) casco autoverzekeringen, samen goed voor 72% van deze markt. Daaruit blijkt dat vrijwel alle verzekeraars hun verzekerden voor ruitschadeherstel naar grote, bekende glasreparateurs sturen met wie ze een contract hebben. Alleen dan vergoeden ze (bij reparatie) 100% van de schade.

‘Automobilist geen keus bij reparatie ruitschade’

"Autobezitters mogen niet zelf kiezen bij wie ze hun autoruit laten repareren of vervangen als ze schade hebben", luidt de conclusie uit het onderzoek van Achmea-dochter Independer. "Verzekeraars bepalen dat zelf door de schade niet of maar voor een klein deel te vergoeden als de autoruit wordt gerepareerd of vervangen door niet-gecontracteerde reparateurs. Automobilisten hebben dus veelal geen vrije keuze als ze ruitschade hebben opgelopen. Veel verzekerden zijn zich daar niet van bewust bij het afsluiten van een autoverzekering en merken dat pas bij reparatie of vervanging van een ruit."
Inhakend op de recente waarschuwingen van het Verbond van Verzekeraars voor malafide glasreparateurs die hun diensten regelmatig aanbieden op grote parkeerplaatsen, meldt Independer  dat autobezitters die daar hun ruit laten repareren of vervangen dit vrijwel nooit helemaal vergoed krijgen van hun verzekeraar: "Negen verzekeraars vergoeden bij reparatie niets, andere laten hun verzekerden een eigen risico van minimaal € 135 betalen. Slechts vier verzekeraars vergoeden de reparatie in dit geval helemaal. Moet de ruit worden vervangen dan betaalt slechts één verzekeraar de ruit als je naar een niet-aangesloten reparateur gaat."

Reageer op dit artikel