nieuws

Voogd maakt intermediair enthousiast om in zorg te gaan

Schade

Voogd & Voogd heeft onder haar aangesloten bemiddelaars een onderzoek gehouden naar de verwachtingen rond de zorgmodule die de serviceprovider in ontwikkeling heeft. Van alle adviseurs die nog niet in zorg bemiddelen wil bijna 60% de zorgmodule gaan gebruiken en nog eens 30% overweegt dit.

Voogd maakt intermediair enthousiast om in zorg te gaan

Ook al is hier sprake van een eigen onderzoek, de percentages zeggen wel iets. Na de introductie van de basisverzekering in 2006 heeft de collectivisering het individuele zorgproduct verdrongen. Dit komt ook naar voren uit de 500 reacties die Voogd terugkreeg vanuit de markt. “85% van alle aangesloten bemiddelaars bemiddelt in zorgverzekeringen, maar de penetratiegraad is laag; tweederde van de bemiddelaars heeft bij minder dan 10% van de particulieren een zorgverzekering afgesloten. De klant weet de weg naar het intermediaire kanaal voor zorgverzekeringen niet goed te vinden.”

Het onderzoek bracht ook de nodige wensen ten aanzien van de nieuwe zorgmodule aan het licht. Adviseurs willen vooral eenvoudig kunnen vergelijken tussen meerdere producten en maatschappijen, willen een scherpe premie en een goede marketingondersteuning.
Huismerkpolis
Voogd & Voogd, van oorsprong serviceprovider voor schadeverzekeringen, maakte begin mei in AM al bekend in zorg- en complexe producten te zullen stappen. Hiervoor zal nog dit jaar de Digitale Adviseur uitgebreid worden met zorgproducten. Aevitae (goed voor 300.000 zorgverzekerden) zal in samenwerking met Voogd & Voogd een range exclusieve maatwerkproducten ontwikkelen. Hierdoor kunnen de 2.200 bemiddelaars die bij Voogd zijn aangesloten vanaf september via de serviceprovider uit Middelharnis een keuze maken uit de producten van meerdere intermediaire zorgverzekeraars. Aanvullende pakketten kunnen zo op de belangrijkste kenmerken, zoals tandheelkunde, orthodontie, fysiotherapie en alternatieve geneeswijze, vergeleken worden. Er komt ook een ‘huismerk’ zorgpolis met de kenmerken van een collectiviteit. Hiermee stelt de serviceprovider de aangesloten bemiddelaars in staat om particulieren te laten profiteren van de schaalvoordelen die een dergelijk ‘collectief’ met zich meebrengt.
Businessdagen
De zorgmodule kan, net als alle andere premieberekeningsmodules van Voogd & Voogd, op de site van de adviseur geplaatst worden. Daarnaast biedt de samenwerking met Aevitae adviseurs ook mogelijkheden om voor de grote zakelijke klanten een zorgaanbod te doen. Vooralsnog wordt dit maatwerk. Om bemiddelaars te informeren over de nieuwe zorgpropositie worden er in het najaar door Voogd & Voogd een aantal businessdagen georganiseerd op diverse locaties in het land.

Reageer op dit artikel