nieuws

Eerste VSZ-polis eigenrisicodragen Ziektewet

Schade

VSZ Assuradeuren heeft Branche Benefits uit Assen in de bloemen gezet voor het sluiten van de eerste VSZ-polis voor eigenrisicodragen Ziektewet. Eigen risicodrager worden voor de Ziektewet kon tot 1 juli 2013. De volgende mogelijkheid is op 1 januari 2014. Een aanvraag hiervoor moet uiterlijk 13 weken vóór de ingangsdatum bij de Belastingdienst binnen zijn.

Eerste VSZ-polis eigenrisicodragen Ziektewet

Met de introductie van de Wet BeZaVA (modernisering Ziektewet) is de werkgever direct verantwoordelijk voor de kosten van de Ziektewet en betaalt hij meer premie als ex-werknemers langer in de Ziektewet zitten. Kiest de werkgever voor een private oplossing, wat vanaf dit jaar mogelijk is geworden, dan neemt in dit geval VSZ het uitbetalen en re-integreren van de ex- werknemer over van het UWV. Het bedrijf werkt daarbij onder meer samen met Acture. In april bleek er al een grote belangstelling te zijn voor het privaat verzekeren van de Ziektewet. “Het aantal offerte aanvragen heeft onze stoutste dromen overtroffen”, zei Maudie Derks, directeur van VSZ Assuradeuren, destijds.
De eerst VSZ-offerte die gedurende de achterliggende uittrederonde daadwerkelijk is omgezet in een polis, kwam van advieskantoor Branche Benefits uit Assen. Met een bloemetje, een oorkonde en de polis vertrok adviseur Sociale Zekerheid Marcel Tol van VSZ Assuradeuren onlangs naar Assen. Daar nam directeur Gerard Kiekenbelt zijn eerste polis via VSZ Assuradeuren in ontvangst.

Reageer op dit artikel