nieuws

Eerste goedgekeurde VbV – SCM autokluis op de markt

Schade

Goed nieuws voor iedereen die soms genoodzaakt is om –tegen alle voorschriften en adviezen in- waardevolle spullen zoals laptops en andere informatiedragers achter te laten in de auto. Die kunnen voortaan veilig worden opgeborgen in een door TNO geteste en goedgekeurde VbV – SCM autokluis, die in elke auto kan worden ingebouwd.

Eerste goedgekeurde VbV – SCM autokluis op de markt

Het initiatief voor de ontwikkeling van deze autokluis komt voort uit een samenwerkingsverband tussen diverse publieke en private partijen, die auto-inbraak willen bestrijden.  Autokrakers bezorgen de samenleving naar schatting een jaarlijkse schadelast van ruim € 438 mln. Politie en schadeverzekeraars, verenigd in het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) hebben het voortouw genomen bij de bestrijding hiervan , maar ook het ministerie van Veiligheid en Justitie, het OM,  de Stichting AVc, het CCV en de ANWB zijn hierbij nauw betrokken.
Onlangs ontving de firma Nauta Security Storage in Barneveld  het certificaat voor de eerste in Nederland goedgekeurde autokluis. De certificerende instantie was Kiwa SCM en de testen op het product zijn uitgevoerd door TNO Homologations. Het certificaat is afgegeven voor een samengesteld product, dat bestaat uit een braakwerende kluis met geselecteerd bevestigingsmateriaal. De testen zijn zowel op de kluis als op het bevestigingsmateriaal uitgevoerd. Voor bevestiging is gekozen voor een universeel concept, waarbij de kluis in elke auto te plaatsen is en bij wisseling van voertuig relatief eenvoudig kan worden overgebouwd. De kluis is uitgevoerd met een gemotoriseerd slot: de kluisdeur opent automatisch na invoer van de juiste code. Ook is er gezorgd voor een verlicht codedisplay , automatische interieurverlichting en een bekleding aan de binnenzijde ter bescherming van kostbaarheden en het voorkomen van ongewenste bijgeluiden.

Reageer op dit artikel