nieuws

Belastingdienst stopt onverzekerd innen van zorgtoeslag

Schade

De Belastingdienst heeft in mei 18.000 zorgtoeslagen stopgezet, omdat de aanvragers na een bestandsvergelijking helemaal geen zorgverzekering bleken te hebben. Ook zijn op basis van de vergelijking ruim 2.000 zorgtoeslagen aangepast, omdat de partner van de aanvragers geen zorgpolis bleken te hebben.

Belastingdienst stopt onverzekerd innen van zorgtoeslag

Dat schrijft staatssecretaris Weekers van financiën in een brief aan de Tweede Kamer. Hij antwoordt daarmee op vragen van SP-Kamerlid Bashir over het onterecht krijgen van toeslagen door Oost-Europeanen. De Belastingdienst controleert sinds dit voorjaar scherper op het toekennen van voorschotten op toeslagen. Dat gebeurde nadat een grootschalige toeslagenfraude door Bulgaren aan het licht kwam.

Reageer op dit artikel