nieuws

Aon zet fors in op uitvoering Ziektewet

Schade

Acht medewerkers van Aon hebben deze maand het diploma ‘Casemanager uitvoering Ziektewet’ ontvangen. De gespecialiseerde casemanagers zijn volgens Aon nodig om het groeiend aantal werkgevers dat de overstap maakt van een publieke verzekering via het UWV naar het eigenrisicodragerschap, van advies te voorzien.

Aon zet fors in op uitvoering Ziektewet

"Door de Modernisering Ziektewet loont het voor steeds meer organisaties om eigenrisicodrager te worden," zegt Mario Hooglugt, Executive Director bij Aon Corporate Wellness. "We zien goede mogelijkheden voor veel organisaties, echter daar is wel kennis van zaken voor nodig. Vandaar dat onze specialisten hier extra voor zijn opgeleid.
Cursus voor werkgevers
De extra kennis van zaken beperkt zich niet tot de eigen medewerkers. Aon biedt werkgevers die zelf de Ziektewet willen uitvoeren, vanaf 4 november ook een opleiding aan. Hierin wordt casemanagers geleerd om te gaan met de nieuwe Ziektewet. In elf dagdelen wordt behandeld hoe recht op de Ziektewetuitkering en de hoogte en duur daarvan kunnen worden bepaald. De eigenrisicodrager heeft een re-integratieplicht; cursisten worden wegwijs gemaakt in hoe zij kunnen sturen in de schadelast.

Reageer op dit artikel