nieuws

Aon ontwikkelt gevarenkaart voor zakenreizigers

Schade

Aon Risk Solutions heeft de WorldAware GeoAlert Map ontwikkeld, een interactieve kaart die verzekerde bedrijven actueel inzicht geeft in natuurlijke, geografische en politieke risico’s wereldwijd en reizende medewerkers kan helpen beschermen.

Aon ontwikkelt gevarenkaart voor zakenreizigers

Volgens Aon zijn steeds meer bedrijven internationaal actief en neemt het aantal buitenlandse reizen door werknemers toe. “De onrust in Egypte, protesten in Brazilië en plotselinge overstromingen in Oost en Midden Europa tonen aan dat zakenreizigers in bepaalde gebieden, soms onverwachts, grote risico’s lopen. De interactieve GeoAlert Map brengt verschillende risico’s in kaart, zoals natuurrampen, politiek geweld en terrorisme, waardoor organisaties snel kunnen reageren op een incident.” Analisten van Aon werken vervolgens met de risicomanagers van organisaties samen om deze risico’s te beheersen.
Aon WorldAware Solutions is een systeem voor reisrisicomanagement dat organisaties analyse, training en bewustwording van reisrisico’s biedt. Het systeem ondersteunt internationaal mobiel personeel bij elk soort reisgerelateerde incidenten.  De hiervoor ontwikkelde GeoAlert Map geeft informatie over de locaties van alle reizigers die zijn geregistreerd in het WorldAware Travel Management System, zegt Gunther Stalenberg van Aon Risk Solutions: “Sommige reisrisico’s kunnen worden verzekerd, maar dat is slechts één deel van de oplossing. Hoe een bedrijf reageert op zo’n crisis kan van doorslaggevend belang zijn voor merk en reputatie. Als een bedrijf niet adequaat reageert, dan kan dat leiden tot het verlies van vertrouwen bij personeel, klanten en investeerders. Een bedrijf kan daar maar heel moeilijk van herstellen.”

Reageer op dit artikel