nieuws

Allianz introduceert polis voor elektrische auto’s

Schade

Allianz heeft een autoverzekering op de markt gebracht die speciaal is bedoeld voor elektrische auto’s. De polis biedt onder meer pechhulp bij een lege accu en dekking voor schade aan de eigen laadpaal.

Allianz introduceert polis voor elektrische auto’s

Raakt de accu leeg, dan wordt de verzekerde naar de eindbestemming of de dichtstbijzijnde laadpaal gebracht. Net als bij een reguliere autopolis kan worden gekozen voor WA-, WA met beperktcasco- en WA met volledigcascodekking.
Het nieuwe product wordt nog niet breed geïntroduceerd: eerst wordt gekeken wat de ervaringen zijn met de polis. "Dat gebeurt in nauwe samenwerking met een groep intermediairs die affiniteit hebben met elektrisch rijden of klanten hebben met een elektrische auto. Op basis daarvan wordt de verzekering nog verder afgestemd op de behoeften van de verzekerden. Na deze aanscherping volgt een brede marktintroductie van de verzekering."
De verzekeraar denkt dat elektrisch rijden sterk gaat groeien. "Dit jaar rijden er ruim 9.000 elektrische auto’s in Nederland. In 2020 zijn dat er naar verwachting 200.000." Allianz is per 1 augustus lid van DOET, een belangenorganisatie voor elektrisch vervoer.
In 2009 kwam Delta Lloyd als eerste met een aparte polis voor elektrische auto’s; ook Aon biedt inmiddels (online) een specifiek product aan. De ANWB biedt ‘e-rijders’ 30% korting op de autopremie.

Reageer op dit artikel