nieuws

TAF en ACE introduceren Ernstige Ziekte en Ongeval Polis

Schade

Verzekeraar ACE introduceert via TAF de Ernstige Ziekte en Ongeval Polis: een nieuwe (aanvullende) ziekte- en ongevalverzekering, te sluiten door het intermediair. De polis is modulair opgebouwd en biedt dekking tot € 25.000 bij kanker, een hartaanval of een hersenbloeding, tot € 400.000 bij blijvende invaliditeit door een ongeval en tot € 200.000 bij overlijden door een ongeval.

TAF en ACE introduceren Ernstige Ziekte en Ongeval Polis

De drie modules kunnen afzonderlijk van elkaar of in combinatie worden gesloten. TAF-directeur David Jongeleen: “We richten ons met deze polis op iedereen die een extra financiële vergoeding kan gebruiken op zijn of haar overlijdensrisicoverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering, bijvoorbeeld om een andere verdeling van zorg te kunnen bekostigen als één van de partners invalide raakt of wegvalt. De verzekering is ook interessant voor ondernemers of mensen in loondienst die vanwege de premie of vanwege hun gezondheidssituatie niet uit de voeten kunnen met een gewone orv of aov.”
Potentiële verzekerden hoeven geen medische keuring te ondergaan of gezondheidsverklaring in te vullen. Acceptatie vindt plaats op basis van het aanvraagformulier, waarin één gezondheidsvraag is opgenomen voor de dekking ernstige ziekte, namelijk: ‘Heeft u ooit geleden aan een van de gedekte ernstige ziektes? Wie deze vraag bevestigend moet beantwoorden, kan de dekking voor ernstige ziekte niet meeverzekeren.
De ongevalsdekkingen stoppen aan het einde van het jaar waarin de verzekerde 70 jaar is geworden. De ziektedekking stopt aan het einde van het jaar dat een verzekerde 65 of 67 jaar wordt, afhankelijk van het feit of de polis is ingegaan voor of na de 40e verjaardag.
De premie, die per maand of per jaar kan worden betaald, is afhankelijk van dekking en leeftijd en kan worden berekend met de rekentool van TAF. Volgens Jongeleen bedraagt deze rond de € 15 per maand voor de maximale dekking voor een ernstige ziekte en circa € 7 per maand voor een dekking bij blijvende invaliditeit tot € 100.000. “Een oudere verzekerde die kiest voor alle maximale dekkingen zal ongeveer € 40 per maand kwijt zijn voor zijn verzekering. Maar de gedachte achter deze verzekering is dat iemand voor € 10 tot € 15 per maand verzekerd is van een goed vangnet”, aldus Jongeleen. Wie twee of meer dekkingen combineert, krijgt korting.
Intermediairs ontvangen een doorlopende provisie van 20% over de totale premie.

Reageer op dit artikel