nieuws

Nivre wil kwaliteitslabel worden

Schade

Expertiseorganisatie Nivre kondigt aan zich de komende tijd te gaan bezighouden met zijn positionering en profilering. Het bestuur zal een ‘duidelijkere positionering’ nastreven als erkend kwaliteitslabel op het gebied van expertise, (bouwkundige)opnamen, toedrachtonderzoek en risicoanalyses. Daarnaast wordt gestreefd naar een ‘meer prominente profilering’ van de rol van deskundigen naar de consument.

Nivre wil kwaliteitslabel worden

Kernwaarden voor de ruim 1.850 bij het Nivre ingeschreven experts moeten ‘deskundigheid, integriteit en communicatie’ worden. “We zullen de komende tijd dan ook meer van ons laten horen”, belooft Peter van Es, de voorzitter van het eind vorig jaar aangetreden bestuur.
In de afgelopen maanden heeft dit bestuur zich gebogen over de toekomst en de strategie: “De huidige tijd vraagt niet alleen dat alle ingeschrevenen in het Nivre-register  deskundig en integer zijn,  maar vereist vooral ook heel goede communicatieve vaardigheden. Zowel naar de opdrachtgever als naar de schadelijdende partij moet helder en duidelijk zijn wat diens rechten zijn en hoe de Nivre-deskundige tot zijn of haar conclusie is gekomen. Daartoe is een heldere communicatie essentieel”, aldus de voorzitter. De rol van de register-deskundigen moet bij het brede publiek onder de aandacht worden gebracht door overleg te voeren met consumentenorganisaties  en relevante belangenorganisaties. 
De vier portefeuillehouders binnen het bestuur zullen de komende maanden gaan werken aan een plan van aanpak op hun eigen vakgebied. Daarbij is het volgens Van Es onder meer zaak dat er voor alle branchegroepen uniformiteit komt in de gehanteerde  toelatingseisen, (basis)opleidingen en PE-systemen. De doelstelling is dat de plannen in de tweede helft van dit jaar aan de verschillende branchegroepen kunnen worden gepresenteerd en definitief worden ingevoerd.

Reageer op dit artikel