nieuws

Minder animo voor doorlopende reispolis

Schade

Uit de jongste editie van de Zekerheidsindex, een samenwerking tussen TNS NIPO en Nationale-Nederlanden, blijkt dat reisverzekeringen minder in trek zijn. Had in 2012 nog 88% van de Nederlanders een reisverzekering, dit jaar is dat teruggelopen tot 82%. Van de respondenten gaat 16% dit jaar zonder reisverzekering op vakantie, dat zijn er 5% meer ten opzichte van 2012.

Minder animo voor doorlopende reispolis

Het afnemende aantal reisverzekeringen wordt verklaard doordat de Nederlander minder gebruik maakt van een doorlopende reisverzekering (-6%). Deze wordt minder afgesloten of wordt stop gezet, stellen de onderzoekers. Daarmee heeft de financiële crisis duidelijk invloed gekregen op de afname van het aantal reisverzekeringen. Zes procent minder Nederlanders gaan volgens het onderzoek dit jaar op vakantie. Daarnaast zegt een kwart van de ondervraagden dit jaar nog minimaal 1 maal op vakantie te gaan, vorig jaar was dit 40%.
Wat ging er mis?
Nationale-Nederlanden stelt dat 19% van de Nederlanders in 2012 te maken heeft gehad met een vervelende gebeurtenis tijdens de vakantie. 7% is ziek geworden, 4% heeft pech gehad met de auto en 7% heeft te maken gehad met het stukgaan, kwijtraken of gestolen worden van persoonlijke bezittingen. “Er is een duidelijk verband tussen het meemaken van vervelende gebeurtenissen en het hebben van een (doorlopende) reisverzekering. Personen die iets vervelends hebben meegemaakt hebben vaker een (doorlopende) reisverzekering dan personen waarbij dit niet het geval is.”
Rapport Zekerheidsindex

Reageer op dit artikel