nieuws

Goudse verkoopt Scandinavische dochter

Schade

De Goudse verkoopt haar dochter Nordisk Forsikrings Services (NFS) aan Gjensidige, een beursgenoteerde Noorse verzekeraar. Onder de naam Gouda Travel Insurance biedt NFS expat- en reisverzekeringen aan op de Scandinavische markt. De activiteiten van De Goudse in Scandinavië sluiten niet langer aan bij de kernstrategie van het concern, die focust op de Nederlandse MKB-markt. Om die reden is besloten om ze te verkopen.

Goudse verkoopt Scandinavische dochter

Bestuursvoorzitter Michel Lamie van De Goudse: “Wij zijn onze activiteiten in Scandinavië midden jaren negentig gestart en hebben een mooi bedrijf opgebouwd dat de afgelopen jaren een gezonde rendementsontwikkeling heeft laten zien en een goede positie heeft verworven op de Scandinavische markt. Met Gjensidige krijgt NFS een nieuwe moeder die kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling en groei van het bedrijf. Voor De Goudse betekent de verkoop dat wij ons volledig kunnen concentreren op onze kernstrategie.”
Volgens Kim Rud-Petersen, executive vice president van de noordelijke divisie van Gjensidige, geeft de overname van Gouda Travel Insurance zijn bedrijf waardevolle expertise in een aantrekkelijk en groeiend marktsegment: “Wij zijn met name verheugd over het versterken van onze positie in de zakelijke markt en ten opzichte van reisbureaus.”
Het verkochte NFS heeft vestigingen in Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen, inclusief een eigen alarmcentrale. Er werken in totaal 148 mensen en het premie-inkomen bedroeg vorig jaar € 38,5 mln. Gjensidige is Noorwegen’s grootste verzekeraar, met een personeelsbestand van 3.100 medewerkers en activiteiten in Denemarken, Zweden en de Baltische Staten. Vorig jaar werd een omzet gerealiseerd van ca. € 2,6 mld.
De transactie, die nog afhankelijk is van de toestemming van toezichthouders, heeft geen gevolgen voor de activiteiten op het gebied van reis- en expatverzekeringen van De Goudse in Nederland.

Reageer op dit artikel