nieuws

Unigarant toch weer in zee met serviceproviders

Schade

Unigarant gaat voor de distributie van haar verzekeringen weer samenwerken met serviceproviders. De ANWB-dochter is momenteel in gesprek met de vijf grootste partijen in de markt. Een opmerkelijk besluit, aangezien de verzekeraar nog geen twee jaar geleden afscheid had genomen van het volmachtkanaal. Met de koerswijziging zegt Unigarant tegemoet te willen komen aan de wensen van verzekeringsadviseurs, die steeds meer zaken doen met serviceproviders en ook via dit kanaal de nicheproducten van Unigarant willen kunnen sluiten.

Unigarant toch weer in zee met serviceproviders

“We zullen echter wel een andere strategie voeren dan we tot twee jaar geleden hadden en gaan dus niet meer met een groot aantal huisvolmachten in zee”, aldus algemeen directeur Lidwien Suur. “De samenwerking met onze ‘special accounts’ blijft wel gehandhaafd, maar voor de rest willen wij ons richten op een select aantal grote serviceproviders.”
De samenwerking wordt opgezet rondom het nieuwe volmachtbeloningsmodel van de NVGA. Unigarant claimt de eerste verzekeraar te zijn die hiermee gaat werken. NVGA-voorzitter Michael de Nijs is daar blij mee: “Wij hopen dat meer volmachtverzekeraars dit beloningsmodel gaan volgen. Het zorgt voor draagvlak en efficiency en brengt een kwaliteitsimpuls met zich mee binnen het volmachtkanaal.”  
Unigarant gaat van start met alle producten, behalve pakketverzekeringen en autoverzekeringen. “Dat heeft twee verschillende redenen”, legt Suur uit. “In september komen we met een volledig nieuwe pakketverzekering en dan zou het niet handig zijn als we direct moeten converteren. Autoverzekeringen zullen sowieso niet via volmacht gaan lopen. Dat is weliswaar een grote post, maar als we kijken naar wat er op de plank ligt bij serviceproviders, gaat ons autoproduct niet zo heel veel toevoegen. We richten ons daarom op die producten waarin we onderscheidend zijn: brommer- en fietsverzekeringen, maar ook motor-, camper- en caravanverzekeringen en het nieuwe watersportproduct dat in februari is geïntroduceerd.”

Reageer op dit artikel