nieuws

Reaal introduceert schadeverzekering voor werknemers

Schade

Reaal heeft een nieuwe verzekering voor de zakelijke mark geïntroduceerd. De Schadeverzekering voor Werknemers biedt dekking voor de schade die werknemers oplopen bij ongevallen tijdens werkgelateerde activiteiten. Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) biedt volgens Reaal voor die aansprakelijkheid niet altijd dekking.

Reaal introduceert schadeverzekering voor werknemers

Volgens Reaal laat recente jurisprudentie laat zien dat werkgevers vaker aansprakelijk worden gehouden voor schade van hun werknemers. De rechter verwijst daarbij veelal naar 7:611 BW ‘goed werkgeverschap’.
Bart Janknegt, directeur bij REAAL: ‘Werkgevers lopen nu risico’s waarvan ze vaak verwachten dat het onder de reguliere AVB valt. Dat zijn verwachtingen die niet altijd worden waargemaakt. Om onverwacht hoge aansprakelijkheidskosten te voorkomen, kan het verstandig zijn om naast de huidige AVB een Schadeverzekering voor Werknemers af te sluiten.”
Werkgevers kunnen met de nieuwe schadeverzekering werknemers verzekeren voor schade door ongevallen die bedrijfsgerelateerd zijn, zoals bedrijfsuitjes en zakenreizen, maar ook voor schade door bedrijfsongevallen waarvoor hij niet aansprakelijk is. De verzekering biedt ook dekking voor schade als gevolg van ongevallen die werknemers zijn overkomen tijdens woon-/werkverkeer, zoals inkomensderving.

 

Reageer op dit artikel