nieuws

Fusie scheepsverzekeraars Oranje en EFM voorlopig van de baan

Schade

Er komt vooralsnog geen EFM Oranje Combinatie (EOC). Leden van de Groninger onderlinge scheepsverzekeraar Oranje hebben tijdens hun algemene ledenvergadering op 3 mei de voorgestelde fusie met EFM in Meppel per 3 juni 2013 niet goedgekeurd. Ondanks dat de meerderheid voor was, werd het benodigde aantal van driekwart van de stemmen niet gehaald.

Fusie scheepsverzekeraars Oranje en EFM voorlopig van de baan

Tijdens de eerder gehouden algemene ledenvergadering bij EFM werd in overgrote meerderheid voor het fusievoorstel gestemd. Volgens de directie vond er weliswaar “een goede discussie plaats met de aanwezige deelgenoten, deze kwamen met kritische vragen. De gestelde vragen werden echter naar tevredenheid beantwoord door bestuur en directie van EFM.”
De directies van EFM en Oranje blijven ervan overtuigd dat beide scheepsverzekeraars veel gemeen hebben en beraden zich nu op eventuele vervolgstappen. “De belangrijkste reden voor de fusie is om de leden en deelgenoten een goede service, lage premies en goede voorwaarden te kunnen blijven bieden.”

Reageer op dit artikel