nieuws

Europeesche komt gedupeerde vwo-examenkandidaten tegemoet

Schade

De Europeesche vergoedt uit coulance de gemiste vakantie van scholieren die op 30 mei het uitgestelde vwo-examen Frans moesten doen. Het examen stond oorspronkelijk voor een dag eerder gepland, maar kon niet doorgaan toen bleek dat de vragen voortijdig op internet waren gezet.

Europeesche komt gedupeerde vwo-examenkandidaten tegemoet

Studenten die hun vakantievlucht bij de KLM hadden geboekt kregen woensdag al via het Twitteraccount van de KLM het aanbod om hun vlucht gratis om te boeken. Het gebaar van de Europeesche gaat echter een stap verder. Scholieren met een annuleringsverzekering van de Europeesche, die door het uitgestelde vwo-examen Frans hun vakantie in het water zagen vallen, krijgen de annuleringskosten vergoed. Directievoorzitter Gerard ten Brincke: “Een onverwacht examen is normaalgesproken geen gedekte reden voor annulering. Op woensdag en donderdag kwamen er bij ons echter zoveel telefoontjes binnen van gedupeerde reizigers, dat we vinden dat we hen hierin tegemoet moeten komen. Want we snappen dat als je examen achter de rug is, je natuurlijk zo snel mogelijk lekker op vakantie wilt. Niemand had kunnen voorzien dat dit zou gebeuren. Voor deze overmachtsituatie maken wij dan ook graag een uitzondering.”

Reageer op dit artikel