nieuws

Autoverzekering in een jaar tijd 16% duurder

Schade

Autoverzekeringen zijn sinds vorig jaar gemiddeld 16% duurder geworden. Deze stijging wordt voor 10 procentpunt veroorzaakt door de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21%. Dat blijkt uit een berekening van Verzekeringssite.nl. Volgens de vergelijkingssite lijkt het erop dat aanbieders die werken via het directe kanaal hun premie meer hebben laten stijgen dan verzekeraars die die samenwerken met het intermediair.

Autoverzekering in een jaar tijd 16% duurder

“Diverse autoverzekeraars geven aan dat slechte schaderesultaten de oorzaak zijn voor de premieverhoging,” licht Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe.
Sinds 2011 kost een auto 11% meer, door andere de hogere benzineprijs en dito wegenbelasting en autoverzekering. Gemiddeld is de premie van de autoverzekering de afgelopen jaren met 28% gestegen. “Autobezitters kunnen de hogere kosten terugdringen door over te stappen naar een goedkopere autoverzekering”, aldus  Erik Hordijk. “Het prijsverschil tussen autoverzekeringen is groot. De duurste autoverzekering is gemiddeld bijna 3 keer zo duur als de goedkoopste. Alle Nederlanders met een auto kunnen samen ruim  € 1 miljard besparen als ze overstappen naar een goedkopere autoverzekering met dezelfde voorwaarden.”

Reageer op dit artikel