nieuws

Amsterdam en VGA klaar voor inhuldiging

Schade

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan wond er afgelopen zondag in het tv-programma ‘Eva Jinek op zondag’ geen doekjes om: “Kom maar op met de 30e”. Maar niet alleen de hoofdstad zelf, ook verzekeraar VGA Verzekeringen staat in de startblokken voor de laatste Koninginnedag en de troonswisseling.

Amsterdam en VGA klaar voor inhuldiging

Samen met Aon heeft VGA een evenementenverzekering gesloten in opdracht van de gemeente Amsterdam, waarin de festiviteiten die op 30 april worden georganiseerd, met een parapludekking zijn gedekt. Dat meldt Suzanne van Haaren, senior acceptant Zakelijke Klantteams bij VGA. “Dan kun je denken aan de dranghekken op de Dam, aan de extra bruggen die de gemeente heeft geplaatst, de Koningsvaart, de feesten op het Museumplein of op de kop van het Java-eiland met Armin van Buuren, etc.”
Naast een annulerings- en een primaire aansprakelijkheidsdekking heeft VGA in de evenementenverzekering een dekking opgenomen voor als er ongevallen plaatsvinden bij omstanders en is er een ‘premier risk’ verzekering voor beschadigingen aan apparatuur (casco materieel). De ‘exces’, het grote brok aansprakelijkheid, is via een beurspolis door Aon bij diverse verzekeraars ondergebracht. Vrijwilligers waren al via een aparte polis door de gemeente verzekerd.
Meer over het verzekeren van de festiviteiten in Amsterdam leest u in de komende editie van AssurantieMagazine, die op 3 mei verschijnt.

Reageer op dit artikel